Belpol

Tompos Márton: Az Orbán-család céges ügyvédje védte a pedofil bicskei igazgatót

Tompos Márton, a Momentum alelnöke és parlamenti frakcióvezető-helyettese kiderítette: az Orbán-család céges ügyvédje védte a pedofil bicskei igazgatót.

Az erről szóló Facebook-bejegyzésében Tompos Márton azt írja, a pedofil igazgató bűntetőpere 2017. december 4-én kezdődött el. A védője dr. Szmulai István ügyvéd volt.

Szmulai ekkor azonban nemcsak a pedofil igazgatónak, hanem az Orbán-családhoz birtokában álló, azzal milliárdokat termelő Nehéz kő kft-nek is dolgozott. Ezt a céget végül 2021-ben adták el.

Vagyis az Orbán-család cégének ügyvédje védte a pedofil igazgatót, és ne mondja nekem senki, hogy abban az országban, ahol azt is figyelik, hogy milyen posztokat lájkolsz és hova kommentelsz, a miniszterelnök nem tudott arról, hogy a céges ügyvédjük kit véd a szomszéd településen – írja Tompos Márton.

A Momentum Mozgalom várja Orbán Viktor magyarázatát! Alternatívaként azt is elfogadjuk, ha követi Novák és Varga példáját.

Donáth Anna, a Momentum elnöke hozzáteszi, hogy elképzelhetetlen, hogy egy ilyen politikai érzékenységű ügyről a miniszterelnököt nem tájékoztatták előre. Valószínűleg még a kegyelmi döntés meghozatala előtt, de azt követően egészen biztosan.

Abban az országban, ahol a Külügyminisztérium már egy évvel a kirobbanása előtt tudott Kaleta Gábor gyermekpornográfiás botrányáról. Abban az országban, ahol a Fidesz vezérkara már egy évvel a Borkai-botrány napvilágra kerülése előtt ismerte a szexvideó tartalmát. Ebben az országban el tudja-e bárki képzelni, hogy egy ilyen súlyos politikai kockázatot rejtő ügyről pont Orbán Viktor ne tudott volna?

– írja Donáth Anna.

Donáth szerint

lehet, hogy nem ő rendelte meg a kegyelmi döntést. Lehet, hogy nincs közvetlen kapcsolata a Felcsút szomszédfalujában történtekkel, annak ellenére, hogy az igazgatóhelyettes több szálon kötődött fideszes körökhöz. Lehet.

De az egészen biztos, hogy tudnia kellett a botrányos kegyelmi döntésről jóval a kirobbanása előtt egy olyan ügyben, ahol a pedofil igazgatót az Orbán-család ügyvédje védte. Tudott róla, és nem csinált semmit. Erről kell most számot adnia Orbán Viktornak.

További érdekességek

Címlapkép: Orbán Viktor. Fotó: Facebook

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?