Belpol

Szanyi kapitány ünnepel: 4 éves lett az ISZOMM

Magyarország közösségi pártja, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom a Víz világnapján, azaz március 22-én tartja hivatalos születésnapját. Igen, ha már ISZOMM, akkor tiszta vízről beszéljünk – tájékoztatta ünnepi közleményében a Közbeszédet Szanyi Tibor.

A Párt 2020 tavaszán jött létre azzal a céllal, hogy másokkal szövetségben felszámolja a szociális válságot, s kialakítsa Magyarországon a közösségi társadalmat.

Szanyi úgy fogalmaz, ha csak a pártot nézzük, akkor elértük a bűvös 1 százalékos támogatottságot. Ez látszólag szerénynek tűnhet, ám ha figyelembe vesszük azt, hogy egy árva fillér állami támogatás nélkül tettük, szemben a hasonló méretű, ám közpénzből milliárdokat elzsebelő más pártokkal, úgy fejlődésünket igen tisztes helytállásnak nevezhetjük.

Magyarországra, Európára és a világra tekintve azonban inkább szociális kudarcokat említhetünk. Az eltelt négy évünk alatt a világ egyetlen országa sem lett jobb hely. Európa keleti részén rettenetes háború dúl, s a világ békéje is borotvaélen billeg. A vagyoni feszültségek lényegében minden határt áthágtak. A tőketulajdonosok soha nem látott gazdagságot halmoztak fel, a dolgozói rétegek pedig ehhez mérten mindenütt a viszonylagos elszegényedés lejtőjén sodródnak – fogalmazott a pártelnök.

Szanyi úgy folytatta: járvány, háború és tartós kizsákmányolás. Ez így nem mehet tovább, mert az emberi faj mellett a ma ismert természet is pusztulásnak indult!

Közleményében leírta, szűkebb hazánk sajnos a magyar szégyen útját is járja. Magyarország olyan hely lett, ahol náci terroristák és pedofilokat fedezők kegyelmet kaphatnak, ám a népet senki nem védi meg  sem a nemzetközi nagytőke uralmától, sem a hatalmi tébolyban vonagló rezsim borzalmaitól, sem a messiás pózban tetszelgő “ellenzéki” futóbolondoktól, illetve síkidiótáktól – ismertette.

“Ebben az őrületben az ISZOMM hangja világos, határozott és következetes: a tiszta agy, az ápolt környezet és a társadalmi jóllét mellett szállunk síkra. Aki balra, tehát az egyenlőség, az igazság, a szabadság és a szolidaritás felé tart, az ünnepeljen velünk” – zárta nyilatkozattát

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.