Belpol

Amikor a narancsos fagyi visszanyal: fideszes képviselő fogadóórájára ment a Momentum politikusa, hogy a pedofilbotrányról kérdezze

Mivel Mihálffy Béla, fideszes országgyűlési képviselő nem válaszolt a Momentum megkeresésére, ezért Halász Noémi szegedi lakosként, a Momentum helyi alelnökeként elment a fogadóórájára, hogy feltehesse neki azokat a kérdéseket, amik a szegedieket foglalkoztatják – tájékoztatta a Közbeszédet a Momentum kommunikációs osztálya.

“Abban maximálisan egyetértünk, azt hiszem az országban mindannyian, így én is és Mihálffy Béla is, hogy a pedofiloknak a börtönben van a helye. Azonban én azt gondolom, hogy azoknak is, akik a pedofilokat segítik. Mert attól, hogy ők – így K. Endre is – nem molesztáltak gyerekeket, azzal, hogy igyekeznek eltussolni az ügyeket, ők is bántják a gyerekeket, traumákat okoznak nekik. K. Endrének ugyanúgy felelőssége van az öngyilkosságot elkövetett fiatal halálában! A pedofil-mosdatóknak ugyanúgy börtönben van a helye. Nem elnöki kegyelemmel szabadlábon!” – írja Halász Noémi.

Majd úgy folytatja, hogy “Mihálffy Béla azt gondolja, hogy azzal, hogy Novák Katalin és Varga Judit lemondtak, az ügy le van zárva. Nincs. Azt állítja, hogy a Fideszben következményei vannak a hibáknak, míg a „baloldalon” nincsenek. Pontosan tudtuk, hogy ezt fel fogja hozni, ezért készültünk neki egy listával. Egy olyan listával, melyen oldalakon keresztül soroljuk azokat a Fideszes mutyikat, amiknek nem lett következménye. Mihálffy ezekre nem szeretett volna reagálni, mert 1/ nem választókerületi ügyek 2/ ha a bíróság nem marasztalta el az illetékeseket, akkor minden bizonnyal minden rendben van. Nincs.”

Egy ügyre kénytelen volt azonban reagálni, ugyanis a választókerülethez kapcsolódik. A Fidesz rögzítette, hogy a közbeszerzés nyertesei Brutálisan túlárazva kínálhatják a rászorulóknak szánt csomagba tett élelmiszereket. Mihálffy Béla, a Fidesz-KDNP szegedi képviselője is eszerint osztogatott korábban csomagokat a rászorulóknak. Az egyes tételeket a nagyker ár duplájáért vásárolták meg. A 159 forintos tej például 516 forintba került.

“Mihálffy szerint itt sem történt feljelentés, ami nem igaz. Az Átlátszó kezdeményezésére történt tavaly nyáron feljelentés, a NAV is elkezdett vizsgálódni. Azt mondta Mihálffy Béla, hogy amennyiben tényleg drágábban történt a közbeszerzés, mint kellett volna, az gond. Hát… Az van, hogy az Átlátszó bizonyította, hogy túlárazva kínálták a közbeszerzés nyertesei a termékeket. Ezek tények. Hiába mondja Mihálffy, hogy – nagyon helyesen – szokott jótékonykodni. Mi is, mások is, emberi kötelességünk. Ez nem kifogás, ugyanis ha rendes áron kínálnák a termékeket, több rászoruló kaphatna belőlük, ezáltal a Fidesz a rászorulóktól vette el a lehetőséget, hogy kaphassanak csomagot. Ez nincs rendben” – áll Halász Noémi bejegyzésében.

A beszélgetés végén Halász Noémi megkérte Mihálffy Bélát, hogy dolgozzon végre ténylegesen a szegedi és homokhátsági lakosokért. Sajnos most az látszik, hogy első helyen a Fidesz érdekeit szolgálja, nem a helyiekét.

Fotó: Pixabay

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?