Belpol

„Sulyok Tamás két hét alatt méltatlanná vált a köztársasági elnöki tisztségre”

Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője a Facebook-oldalán fejtette ki a véleményét azzal kapcsolatban, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök apja a Fejér megyei nyilasok elnöke volt.

A Momentum politikusa szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.

Bedő bejegyzésében úgy fogalmazott:

A köztársasági elnök apja, dr. Sulyok László a Fejér megyei nyilasok vezetője volt, nem pedig a kommunizmus ártatlan áldozata és üldözöttje, ahogy azt a magyar államfő korábban állította. A mai nap pedig nyilvánosságra került egy dokumentum, ami szerint Sulyok Tamás édesapja néhány nappal azután, hogy 1944-ben Székesfehérvár zsidó származású lakosait összegyűjtötték és elhurcolták, kérelmet írt a város polgármesterének, amelyben azt írta, hogy a Magyar Nemzeti Szocialista Párt nevében, annak megyei vezetőjeként az elhurcolt zsidók vagyonából egy pártirodára és „zsidóbútorokra” is igényt tartana. A családunkat nem tudjuk megválasztani, azt viszont igen, hogy igazat mondunk, vagy tagadjuk és hazudunk a múltról. Orbán Viktorék legújabb köztársasági elnöke az utóbbit választotta, így két hét alatt méltatlanná vált a tisztségre.

Címlapkép: Sulyok Tamás. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Támogasd a Közbeszédet. Köszönjük szépen!

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.