Belpol

Remeghet a Fidesz: teljesen kiverte a biztosítékot K. Endre – nagyot lépne a DK

A DK követeli K. Endre azonnali letartóztatását. A párt szerint egyetlen percig sem maradhat tovább szabadon, aki folytatja az áldozatok megfélemlítését.

Kálmán Olga, a DK frakciószóvivőjének hétfői közleményében úgy tájékoztatta a Közbeszédet, “eddig és ne tovább! Nem történhet meg, hogy az Orbán-kormány által elnöki kegyelemmel kiengedett pedofilsegítő fényes nappal próbálja megfélemlíteni korábbi áldozatait, és a hatalom ezt hagyja, mert a fideszeseknek mindent szabad”.

A DK-s politikus szerint ennél súlyosabb bizonyíték nem létezik arra vonatkozóan, hogy amíg marad az Orbán-rendszer, addig maradni fog az orbáni pedofilhálózat is a törvényen felül álló fideszes pedofilokkal és segítőikkel.

A Demokratikus Koalíció feljelentést tesz és K. Endre azonnali letartóztatását követeli. A DK állásponjta szerint “egyetlen percig sem maradhat tovább szabadon a fideszes pedofilsegítő, aki a kegyelme után ott folytatta az áldozatok megfélemlítését, ahol a letartóztatása előtt abbahagyta. Az a minimum, hogy ezek után elviszik a rendőrök”.

A DK szerint ugyanakkor nem lehet minden fideszes pedofil mellé TV-stábot és sajtótájékoztatót állítani: itt rend, gyermekvédelem és bebörtönzött orbáni pedofilhálózat csak akkor lesz, ha már nem az Orbán-rendszerben fogunk élni.

Ez a hatalom ilyen, az Orbánhoz közel állóknak mindent szabad, és ez így is marad, amíg marad az Orbán-rendszer – zárta közleményét Kálmán Olga.

Címlapkép: DK sajtótájékoztató/Közbeszéd

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.