Belföld

Ennyit a józan észről! Hiába a pedofilbotrány, Balog Zoltánéknál maradnak a legnagyobb gyerektáborok

Novák Katalin még családokért felelős miniszterként sokat tett azért, hogy az egyházi alapítvány tovább gyarapodjon. Balog Zoltán pozícióban maradt K. Endre kegyelmi ügye után is – írja az rtl.hu.

Balog Zoltán február közepén lemondott ugyan a Magyar Református Egyház zsinati elnöki tisztségéről, mert tanácsadóként támogatta, hogy Novák Katalin államfő kegyelmet adjon a pedofil bűnsegéd K. Endrének, de számos pozícióját megtartotta. 2020 novembere óta ő a dunamelléki református püspök, az RTL Híradó a napokban hiába akarta erről kérdezni, inkább kikerülte a stábot egy sötét, saras erdőn át.

Balog Zoltán emellett kuratóriumi tag az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványban, amely gyerekek üdültetésével, táboroztatásával kapcsolatos feladatokat lát el. Az alapítvány alapítói jogainak gyakorlója a Szeged-Csanádi Egyházmegye mellett éppen a Dunamelléki Református Egyházkerület 2021 óta, ahol Balog Zoltán a püspök.

Tehát a pedofilbotrány után is Balog Zoltánhoz tartoznak a legnagyobb gyerektáborok.

Az Mfor.hu emlékeztet: Novák Katalin még családokért felelős miniszterként sokat tett azért, hogy az egyházi alapítvány tovább gyarapodjon.

A csaknem ötvenhektáros csillebérci táborhely már akkor került az egyházi alapítványhoz, amikor Balog Zoltán volt a dunamelléki püspök. Az Erzsébet-táborokban később is gyakran szerepelt együtt Balog Zoltán és Novák Katalin. A gyereküdültető alapítvány a napokban azzal került be a hírekbe, hogy lezárja a Fonyódligeti Erzsébet-tábor előtti vízparti területet.

Egy magánszemélytől érkezett feljelentés a BRFK-hoz a Házon kívül vasárnapi rejtett kamerás riportja miatt, amelyből kiderült, hogy K. Endre ismét megkörnyékezett egy bicskei áldozatot. K. Endre – akinek kegyelmi ügye miatt mondott le Balog Zoltán zsinati elnöki posztjáról – hamis vallomásra akarta rávenni a bicskei gyermekotthon egyik molesztált áldozatát. Éppen azt a fiút, akinek a vallomása néhány évvel ezelőtt nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a gyermekotthon volt igazgatóhelyettese börtönbe kerüljön. (via rtl.hu)

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények