Belpol

Reggelin, ebéden és vacsorán spórol a magyar

Riasztó számot közölt a Központi Statisztikai Hivatal. Friss kimutatásuk szerint 12,3 százalékkal esett vissza a boltok forgalma idén májusban, a visszaesés pedig az élelmiszerboltokat sem kímélte, ezekben 7,3 százalékkal vásároltak kevesebbet az emberek, mint egy évvel ezelőtt – írja Barkóczi Balázs a DK szóvivője közleményében. Mint elmondta, közben a kormány áfabevételei jelentősen nőttek, ez így együtt pedig azt jelenti, hogy úgy fizetünk többet a bevásárlásnál, hogy közben egyre kevesebb dolgot veszünk. Ide vezettek Orbán Viktor áremelései, az emberek egyre több dologról kénytelenek lemondani az orbáni infláció miatt – számolt be a politikus.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány nélkülözésbe taszította a magyar családokat és a nyugdíjasokat az orbáni inflációval és az áremelésekkel. Életüket végigdolgozott idős emberek számolgatnak a boltokban az alapvető élelmiszerek előtt állva; szülők próbálják elmagyarázni a gyerekeiknek, hogy már nem engedhetik meg maguknak azt, amit egy évvel ezelőtt – írják.

A párt szerint reggelin, ebéden és vacsorán spórol a magyar; az orbáni infláció miatt mindenki tett egy lépést hátrafelé. Megírták, hogy a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány felkészült arra, hogy a kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek. A DK szerint csak egy szociáldemokrata, fegyelmezett, kormányzóképes alternatíva tudja elérni, hogy az áremelések országa helyett végre a bér- és nyugdíjemelések országa legyünk, de ehhez Orbánnak mennie kell.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük