Belpol

Az Árnyékkormány rezsiemelés helyett lakásfelújítási programot indítana

Hétfőn mutattuk be Dobrev Klára árnyék-miniszterelnökkel közösen Komlón az Árnyékkormány energiapolitikai programját. Bemutattuk, hogyan törölnénk el az Orbán-kormány rezsiemelését, terveinknek pedig nem is lehetne nagyobb aktualitása – tájékoztatta a Közbeszédet Varju László, a DK energia-és rezsiügyi árnyékminisztere.

Emlékeztetett, nemrég Gulyás Gergely kancelláriaminiszter vallotta be a Kormányinfón: nem azért fizetjük az EU legnagyobb gázáremelését, mert annyira drágán adná a gázt Oroszország, hanem azért, mert az Orbán-kormány ötszörös áron, négyszáz százalékos extraprofittal adja tovább az orosz gázt a magyaroknak.

Varju közölte, az Árnyékkormány ezért részletes tervet dolgozott ki a gáz, az áram és a távfűtés árának csökkentésére a kormányváltás után. Először azonnal eltörölnénk az Orbán-kormány rezsiemelését, hiszen nincsen rendben, hogy a kormány 400 százalékos extraprofitot keres minden köbméter gázon – írja.

Elmondta, hogy középtávon megújuló energiák támogatásával csökkentenék a függőségünket az orosz gáztól és olajtól, hogy az energiacégek és az Orbán-kormány ne nyerészkedhessen tovább a gürcölő magyarok rezsijén.

Kiemelte, hogy hosszútávon pedig megvalósítanánk országos lakásfelújítási programunkat, amelynek során másfél millió lakást és házat újítanánk fel, hogy tartósan csökkentsük a rezsiszámlákat.

Varju László hangsúlyozta, a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Mindenható vállalati profit helyett megfizethető rezsit, európai fizetéseket és nyugdíjakat, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk – áll a Közbeszédnek eljuttatott közleményben.

Fotó: dkp.hu

Kövessen bennünket a Facebookon is, hogy első kézből értesüljön hazánk és a világ híreiről.

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?