Belpol

Három havi megtakarításra van szüksége a nyugdíjasoknak, mert százezrek képtelenek a váratlan kiadások kifizetésére

Az Eurostat adatai szerint több százezer, egyedül élő nyugdíjas, a 65 éven felüli magyarok csaknem fele nem lenne képes kifizetni egy váratlan kiadást, mint például egy elromlott mosógép cseréjét vagy egy beázás utáni felújítást – számolt be a Közbeszédnek Gy. Németh Erzsébet, a DK szociális és nyugdíjügyi árnyékminisztere.

Az Árnyékkormány szerint azonnali krízis-intézkedésekkel kell segíteni az ár- és rezsiemelésektől sújtott, így félretett pénzzel már egyáltalán nem rendelkező nyugdíjasokat. Mint mondta, egy szociáldemokrata kormány szerint mindenkinek szüksége van legalább három havi megtakarításra, ezért az alacsony nyugdíjjal rendelkezőket azonnali, egyszeri pénztámogatásban kell részesíteni és jelentősen emelni kell a nyugdíjminimum összegét.

Hangsúlyozta, hogy ezen felül be kell vezetni a negyedévente járó nyugdíjkorrekciót, mivel az árak sokkal gyorsabban nőnek év közben, mint az év elején emelt, az orbáni infláció miatt elértéktelenedő nyugdíjak.

Gy. Németh Erzsébet kiemelte, a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, magánkórházak és magániskolák helyett erős állami egészségügyet és oktatást, a milliárdosok kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk – áll a Közbeszédnek küldött közleményben.

Kövessen bennünket a Facebookon is, hogy első kézből értesüljön hazánk és a világ híreiről.

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?