Belpol

Pénteken több tüntetést is szerveznek Novák Katalin kegyelmi botránya miatt

A Demokratikus Koalíció ott lesz a pedofilsimogató politikusok elleni mai civil tüntetésen – tájékoztatta a Közbeszédet a DK Sajtóirodája.

A Demokratikus Koalíció politikusai és tagjai is részt vesznek az Országos Közös Akaratban tömörülő civil szervezetek meghívására a mai, budapesti tüntetésen 16 órától a Belügyminisztérium épülete előtt.

A párt közleményében úgy fogalmazott: a pedofília elleni küzdelem egy pártpolitikán felül álló ügy, amelyben közösen kell kiállnunk a pedofilok, az ő bűnsegédjeik és az őket segítő, pedofilsimogató fideszes politikusok ellen, ezért természetes, hogy a legnagyobb ellenzéki közösség is képviselteti magát a mai civil tüntetésen.

A Demokratikus Koalíció szerint a pedofilok bűntársai ugyanolyan büntetést érdemelnek, mint a pedofil elkövetők, ezért soha többé nem dolgozhatnak gyerekek közelében és soha többé nem kaphatnak elnöki kegyelmet.

Hozzátették, “nem fogjuk hagyni, hogy Magyarország a pedofilok vadászterülete legyen! Meg fogjuk védeni a gyerekeinket és az unokáinkat a Fidesztől és nem fogjuk hagyni, hogy a pedofilsimogató Novák Katalin és az Orbán-kormány még több pedofil bűnözőt engedjen szabadon”.

Fotó: DK

Ezeket olvasta már?

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?