Belpol

Donáth Anna az eutanáziáról: Karsai Dánielnek jár a választás szabadsága

Donáth Anna kiállt Karsai Dániel mellett, aki a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán indított pert, hogy saját döntéséből, méltósággal fejezhesse be az életét – tájékoztatták a Közbeszédet.

„A tét: a választás szabadsága. Hogy van-e joga Karsai Dánielnek dönteni a saját életéről, rendelkezni a saját emberi méltósága felett” – fogalmazott Donáth Anna.

Donáth egyértelműen kiállt Karsai igénye és az aktív eutanáziához való jog mellett: „Nem tudom, hogyan fog végül dönteni a strasbourgi bíróság. De az én véleményem világos: Karsai Dánielnek igenis jár a választás szabadsága. Hogy szabadon dönthessen arról, mikor és hogyan szeretné befejezni az életét. Mert az életéről és az emberi méltóságáról nem dönthet senki más.”

A Momentum EP-képviselője szerint nemcsak ő gondolja így, de a magyar emberek többsége is, amit az IDEA Intézet nemrég készült felmérése is igazol. „Szomorú, hogy egy honfitársunknak mégis nemzetközi bíróságon kell a magyar kormánnyal harcolnia ezért a jogáért” – jegyezte meg Donáth Anna, aki szorít Karsai Dánielnek, hogy a strasbourgi bíróságon neki kedvező ítélet szülessen.

Címlapkép: Karsai Dániel, fotó: RTL

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük