Belföld

Orbán nemzetbiztonsági ellenőrzését követeli a Momentum – Komoly aggályok merültek fel!

Miközben az állampárt egy megfélemlítési törvénnyel támad az ellenzékre, nem vesznek tudomást arról, hogy a hazánk szuverenitását fenyegető veszély már megérkezett. Magyarország önállóságára, függetlenségére, a szabadságunkra, a szabad demokráciára, a jogállamiságra a veszély NEM nyugatról leselkedik – közölte a Momentum a Közbeszéddel.

Véleményük szerint sokkal inkább keletről, a keleti autokráciák antidemokratikus berendezkedését másoló, továbbá Oroszország és a Kínai Kommunista Párt által korrumpált fideszes elit jelenti a valódi veszélyt.

Éppen ezért a Momentum Mozgalom parlamenti frakciója a mai napon két határozati javaslatot is beterjesztett. Követelik, hogy kizárólag olyan személy tölthesse be a miniszterelnöki tisztséget, akinél lefolytatták a nemzetbiztonsági ellenőrzést.

Mint arról a párt tájékoztatott, “az állampárt és annak vezetőjének magatartása, újabb retorikai fordulatai felvetik a gyanúját annak, hogy Orbán Viktor nem szuverén döntéshozó, tehát feladatát nem képes külső befolyástól mentesen ellátni”. A Momentum szerint egyre nyilvánvalóbb módon szolgálja Oroszország vagy Kína Kommunista Párt érdekeit a nemzetközi politikai térben.

A párt tájékoztatása szerint a Momentum érdemben kíván hozzájárulni Magyarország valódi függetlenségének biztosításához, ezért beterjesztettük a Political Capital által összeállított, 21 pontos javaslatcsomagot. Új, a nemzeti szuverenitást biztosító törvényekre ugyanis valóban szükség van, és minél hamarabb, mert a hazánk szuverenitását fenyegető veszélyek már megérkeztek: egyre nagyobb politikai és gazdasági befolyást szerez ugyanis a Kínai Kommunista Párt és Oroszország is Magyarországon – írták.

Közölték: A keleti autokráciákkal titkos szerződésekkel kötött üzletek – a paksi atomerőmű bővítése, orosz gázszerződések, Budapest-Belgrád vasútvonal, kínai akkumulátorgyárak – korrupciós kockázattal bírnak, és ellentétesek hazánk érdekeivel. Ezek a megállapodások mind tartósan kiszolgáltatottá, függővé teszik hazánkat az orosz és kínai rezsimek felé. Ezt a kiszolgáltatottságot kell megfelelő törvényekkel felszámolni – áll a Közbeszédnek elküldött közleményben.

Címlapkép: Orbán Viktor, fotó: Facebook

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?