Belföld

Ez fájt! Kósa Lajos újfent megvillantotta értelmi színvonalát

Kósa Lajos a parlament hétfői ülésén arról beszélt, hogy a teljes ellenzék migránspárti állaspontot képvisel és ha rajtuk múlna, Magyarország ugyanolyan helyzetben lenne, mint Belgium, Franciaország vagy Németország.

A Fidesz ezzel szemben a kezdetektől arra figyelmeztetett, hogy a migrációt meg kell fékezni és védeni kell a schengeni határokat – jegyezte meg.

Eközben az EU még több migránst akar behozni, ezzel növelve a terrorveszélyt – hangsúlyozta, hozzáfűzve: a hírek szerint Debrecenben nyitnának migránstábort, noha a helyi politikusok élesen ellenzik ezt.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára közölte: az EU vezetői kedden ülnek össze, hogy a migrációs paktumról egyeztessenek és tovább vigyék az eddig erőszakkal áterőltetett folyamatot.

“Nem fogunk újabb Lampedusákat létrehozni Magyarországon” – mondta, hangsúlyozva: Magyarországon nem lesznek menekülttáborok sem Debrecenben, sem máshol.

Figyelmeztetett azonban arra, hogy az ország déli határán egyre erőszakosabb a helyzet, a magyar kormány felvetései mégis “süket fülekre találnak” Brüsszelben.

Kósa Lajos felidézte, hogy Karácsony Gergely főpolgármester egy nyilatkozatában használaton kívüli fővárosi laktanyák felújítását kérte EU-s forrásokból és helyezett volna el azokban migránsokat. Rétvári Bence kiemelte, a migrációs paktum tervezete ellen eddig csak Magyarország és Lengyelország szólalt fel.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Vélemény, hozzászólás?