Pletykafészek

Pattanásos az arcod? Ez a bajod

A világon számos ember szenved a pattanásoktól. Ezek leginkább serdülőkorban jelentkeznek, de ha felborul a szervezet egyensúlya, nemtől és életkortól függetlenül bármikor megjelenhetnek rajtunk pattanások. Ha figyelmesen követjük testünk működését, megállapíthatjuk, a pattanások helyéből, hogy melyik szervünkkel lehet a gond.

Lehetséges, hogy kellemetlen beszélni a pattanásokról, azonban ne hagyjuk figyelmen kívül őket, hiszen számos betegséget jelezhetnek.

Állon és állkapcson:

ezeken a területeken megjelenő pattanásokat általában a stressz és a hormonális változások okozhatják. A menstruáció ideje előtt a nőknél gyakran jelentkeznek. A PMS idejében ez teljesen természetes lehet, azonban nem árt tudni, hogy akár komolyabb hormonális elváltozást is jelezhetnek. Érdemes sok folyadékot és zöldséget fogyasztani, elegendő időt aludni, annak érdekében, hogy meg tudjunk szabadulni a pattanásoktól.

Haj tövénél, homlokon:

okozhatják bizonyos kozmetikai szerek, vagy a nem megfelelő hajmosás is. Ha túl gyakran mosunk hajat, felborul a faggyútermelődés, eltömítődnek a pórusok, és pattanások alakulnak ki. A homlokon megjelenő pattanások, emésztőrendszeri betegségeket is jelezhetnek. Csökkenteni kell a zsíros, és feldolgozott élelmiszerek fogyasztását. Sok vizet kell inni.

Arc, arccsont:

okozhatja a mobilhasználat, és saját kezünk is, hiszen ezzel gyakran babrálunk az arcunkon. Ha telefonon beszélgetünk, ne támaszkodjunk rá, tartsuk távol a bőrünktől. Időközönként fertőtlenítsük a telefont, mossunk gyakran kezet. Az arc felső felén jelentkező pattanásokat légzési nehézségek, allergia is okozhatja. Kevesebb cukros ételt, húst, tejterméket kell fogyasztani, és ajánlott minél több időt a friss levegőn tartózkodni.

T-zóna:

a stressz első jelei leginkább itt jelentkeznek. Érdemes rendszeresen arctisztítást végezni, antioxidáns teákat fogyasztani, és nyugodtabb életet élni. Májproblémát vagy ételallergiát is jelezhetnek az itt kialakult pattanások.
Mellkas és kulcscsont
valószínű az izzadás okozza. Hordjunk pamut ruhákat, és derítsük ki, mi állhat a túlzott izzadás hátterében.

Homlok

valószínű a kevés vízfogyasztás vagy a túl gyakori hajmosás okozza. Fogyasszunk több vizet, és figyeljünk oda a hajápolási szokásainkra.

Szemöldök:

okozhatja egy benőtt szőrszál, vagy a gyantázás, de akár mellékvese probléma is fennállhat. A stressz befolyásolja az egész szervezetünk, ezért meg kell próbáljunk lazítani. (via tudásfája.com)

Fotó: Pixabay

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények