Pletykafészek

Állandó fáradtságot érzel? 6 dolog, ami arra utal, hogy hormonális problémád van

A hormonális egyensúly felbomlása gyakran hirtelen ránktörő düh, harag, félelemérzet, depresszió, hangulatingadozás kialakulásához vezethet.

Kialakulhatnak sokkal komolyabb problémák is, mint például a libidó elvesztése, terméketlenség, menstruációs problémák stb. Ne hagyjuk figyelmen kívül az alábbi jeleket, orvosoljuk idejében a problémát!

1.Állandó éhségérzet

-a hormonális egyensúly felbomlása gyakran vezethet kóros elhízáshoz. Küzdhetünk állandó éhségérzettel, a szervezet állandóan valamilyen élelmiszer után sóvárog.

2.Hangulatingadozás

-gyors, és egyik végletből a másikba eső hangulati ingadozás léphet fel. Egyik percben még vidámak vagyunk, a másik percben azonban óriási bizonytalanság, és félelem törhet ránk. Ez a PMS idején csak még inkább felerősödik.

3.Fáradtság

-a stressz kialakulásáért felelős kortizol megemelkedése következtében állandó fáradtságérzet gyötörhet.

4.Indokolatlan hízás

-ha a rendszeres testmozgás ellenére is csak egyre hízunk, és hízunk, ezt azt jelentheti, hogy felborult a hormonális egyensúlyunk, és nem működik megfelelően az anyagcserénk

5. Libidó csökkenése

-felborul az ösztrogén, és a tesztoszteron egyensúlya, de gyakran hüvelyszárazság is társul a problémához

6.Álmatlanság

-ez a probléma leginkább a menopauza ideje alatt érinthet. Ilyenkor erős éjszakai izzadás, szívdobogás, és nyugtalanság is társul az álmatlansághoz. (via tudásfája.com)

Fotó: Pixabay

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények