Belföld

Módosult, hogy milyen munkaköröknél vizsgálódhat a titkosszolgálat

Meghatározták azokat a fontos, bizalmi pozícióban lévő munkaköröket, amelyek nemzetbiztonsági ellenőrzéseket alá esnek.

A Miniszterelnökséget érintően meghatározták azokat a munkaköröket, amelyek nemzetbiztonsági ellenőrzés alá esnek. Az erről szóló rendelet a Magyar Közlöny csütörtöki számában jelent meg.

Az új szabályozás kiterjed a fontos, bizalmi pozíciókban dolgozó minisztériumi dolgozókra. Többek között érinti a miniszterelnök-helyettesi és a miniszteri kabinet valamennyi munkakörét, a főosztályvezetőket, a politikai tanácsadókat, a pályázati kérelmek benyújtóit, de az irat- és dokumentumkezelők pozícióját is.

A foglalkoztató szervezeteknél olyan munkaköröket is említenek, mint a gazdasági vezető, belső ellenőr, biztonsági vezető, rendszerbiztonsági felügyelő vagy adatvédelmi tisztviselő.

A rendelet a kihirdetését követő 15. napon lép életbe, amellyel hatályát veszíti a  fontos és bizalmas munkakörökről szóló 2/2009. (VII. 10.) társadalompolitikai miniszteri (TM) rendelet, valamint a 18/2022. (XI. 9.) Miniszterelnökséget vezető miniszter (MVM) által jegyzet határozat is.

Az erről szóló döntést Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter írta alá, Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterrel egyetértésében. (via index.hu)

Fotó: PIxabay

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények