Belpol

Merész ötlettel állt elő Szanyi Tibor – nagyot robbantott az ellenzéki oldalon

Szanyi Tibor, az ISZOMM elnöke közleményt küldött a Közbeszédnek, melyben pártegyesítésre hívja a Magyar Kétfarkú Kutyapártot.

Közleményében a pártelnök úgy fogalmazott, “legyünk mi a kritikus tömeg! Úgy kellünk egymásnak, mint egy-egy falat kenyér. Amióta léteztek, nagyjából minden ellen tiltakoztok, mi pedig inkább a teendőkkel foglalkozunk. Ha egyesülnénk, akkor egy helyen lenne az anyázás és a fejlődés”.

Azt most hagyjuk, hogy mindannyian becsületesek, tiszták stb. vagyunk, mert ez – ha igaz, ha nem – alap. Nektek viszont van a Fidesz törvényei szerinti állami támogatásotok, nekünk pedig van a Fidesztől független cselekvési listánk, így a hozományok részünkről rendben lévőnek tűnnek. Fontos azonban, hogy mi sem nézzük a pénzeink eredetét, főleg hogy egyelőre egy vasunk sincs.

– tette hozzá.

Az ISZOMM  elnöke kiemelte, “közösségeink egybeforrasztásra lettek teremtve. Mi szintén nagyon utáljuk az összes többi pártot, és ők is minket. Ti alapvetően értelmiségiek vagytok, mi pedig főleg munkások és parasztok. Ti lefeditek a XII. kerületet és pár további nagyvárosi pontot, mi inkább vidéken mocorgunk. Ti nagyszerű kapcsolatokkal rendelkeztek a sajtó, a média és a közvéleménykutatási területeken, mi pedig úgy általában a dolgozó emberek világában. Ezek egymást kiegészítő, nagyszerű dolgok”.

Mint azt elmondta, “mégis vannak áthidalandó különbségek. Mi nem indulunk az önkormányzati választásokon, nálatok viszont sajnos az ilyesféle pozícióharcok miatt jelentkeznek repedések a pártegységen. Javasoljuk, pártként ti is hagyjátok a csudába az önkormányzatokat, ám érdeklődő tagjaitokat tárt karokkal várja a Magyar Szolidaritás Mozgalom, amely civil erőként állít roppant színes jelölti csapatokat. Ott a le/fel/visszamondott vezetőitek kedvük szerint indulhatnának”.

A pártelnök leírta,

Mi közösségi társadalomra törekszünk, ami a szocializmus fogalmának magyar fordítása. Úgy látjuk, ti szintén elkötelezettek vagytok a szabadság az egyenlőség, az igazságosság és a szolidaritás eszméi mellett, csak még nem értetek rá ilyesmikkel foglalkozni.

Pártjáról úgy fogalmazott, “nálunk kevésbé van jelentősége az egyes személyiségeknek, ám nyitottak vagyunk a pozíciók hajhászására. A biztonság kedvéért sorainkban nagy értéknek tekintjük a domoszlói állandó lakos ….. kutyát, ő ugyanis “bianco” vállal bármilyen vezető tisztséget, s mi kifejezetten alkalmasnak véljük az egyesülés utáni pártunk elnökének. Nyilván ráfér a tanulás, de hát kire nem?”

Egyúttal javasolta, hogy az új párt neve Közösségi Önképzőkör (KÖÖK) legyen, ami “híven kifejezi az alapítók eredeti hitvallásait”.

Egységre fel – zárta közleményét Szanyi Tibor.

Címlapkép: Szanyi Tibor, az ISZOMM elnöke, fotó: 24.hu

Előzmény:

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.