Belpol

Lakópark úszómedencéjévé változtatná a kormány a Balatont

Vonja vissza a kormány a magyar építészetről szóló törvényt, mivel azzal ellentámadást indított az Alkotmánybíróság döntésével, a civil társadalommal, valamint a magyar nemzettel szemben, hiszen a Kárpát-medence legfontosabb szimbólumát, a Balatont lakóparkok úszómedencéjévé változtatná – közölte Molnár Zsolt országgyűlési képviselő, az MSZP pártigazgatója napirend előtti parlamenti felszólalásában.

Az MSZP sajtóosztálya a Közbeszédnek kiemelte, a törvényjavaslat a kiváltságos kevesek érdekeit szolgálja, szembemenve az ellenzéki pártok ésszerű javaslataival és az üdülni vágyó kárpát-medencei magyarokkal. Jól példázza, hogy a kormánypártok mit gondolnak az üdülésről, a magyar emberek pihenéséről, valamint arról, hogy a Balaton hozzáférhető legyen a magyar családok számára – írják.

Molnár Zsolt emlékeztetett, a javaslat szerint többek között a kötelezően kijelölendő parti sétány szélessége 30 méterről 20 méterre csökken, emellett több más tekintetben is oldja a part védelmét. Vissza kell vonni ezt a javaslatot, nem csökkenhetnek a még meglévő garanciák, és nem nőhet a beépítés lehetősége – áll a közleményben.

Fotó: Freepik

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?