Belföld

Vizsgálja a rendőrség az RTL rejtett kamerás riportját K. Endréről

Amelyben újra a vallomása megváltoztatására próbálta rávenni az egyik bicskei áldozatot – írja a Magyar Narancs.

Vizsgálja a rendőrség egy magánszemély feljelentésének tartalmát, és az RTL rejtett kamerás riportjában elhangzottakat – közölte a BRFK a Telex kérdésére válaszolva hétfő reggel. Arról a riportról van szó, amelyben a Házon Kívül stábja rejtett kamerákkal rögzítette, ahogy K. Endre a múlt héten újra a vallomása megváltoztatására próbálta rávenni az egyik bicskei áldozatot.

Bár a Telex nem ír arról, ki lehet a feljelentő, de Tényi István levelet küldött több szerkesztőségnek. Ő mint legnagyobb magyar feljelentő hamis tanúzásra felhívás bűntett gyanúja miatt fordult a BRFK-hoz.

Azóta már Ungár Péter is feljelentést tett, Donáth Anna pedig rendőri védelmet kért a fiúnak, akit K. Endre megpróbált lefizetni.

Mint arról a Magyar Narancs is beszámolt, K. Endre újra akcióba lendült, bár indítéka egyelőre nem világos. Egy budapesti parkban találkozott az egyik bicskei áldozattal a múlt héten. Azzal a fiúval, aki egyike volt azoknak, akiket még 2016-ban megpróbált rávenni arra, hogy változtassák meg Vásárhelyi Jánosról, a gyermekotthon vád alá helyezett igazgatójáról tett vallomását. A találkozót az RTL Házon Kívül című műsora rejtett kamerákkal rögzítette. Ez a találkozó már a második volt. Egy héttel korábban is találkoztak. A találkozásokat K. Endre kezdeményezte. A fiút a hajléktalanszállón élő édesanyján keresztül találta meg. Ezúttal is azért kereste meg, hogy a vallomása megváltoztatására vegye rá. Az első találkozó során videókon mondatta el a fiúval, hogy ő, K. Endre nem is akarta nyolc éve megváltoztattatni az általa elmondottakat. (via Magyar Narancs)

Az RTL Házon Kívül című műsora itt nézhető meg.

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények