Belföld

Varga Zoltán személyesen ellenőrzi a raktárban porosodó, százmilliárdokért vásárolt kínai lélegeztetőgépeket

Jövő héten a Népjóléti Bizottság elnökeként lehetőséget kaptam megtekinteni a kínai lélegeztetőgép-raktárt, ahol a százmilliárdokért megvásárolt, majd fel nem használt műszerek porosodnak – tájékoztatta a Közbeszédet Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselője, a Népjóléti Bizottság elnöke.

A Demokratikus Koalíció szerint a magyaroknak joguk van tudni, mi lett a sorsa az ő pénzükből méregdrágán vásárolt lélegeztetőgépeknek.

A DK-s politikus kiemelte, a kormány a botrányban kétszer is meglopta a magyarokat, először, amikor túlárazva megvették a gépeket, majd másodszor, amikor feleslegesen kell fizetniük a tárolásért.

Varga véleménye szerint egyedül a milliárdos elit járt jól a bizniszen, akik még akkor is nyerészkedtek, amikor a gürcölő százezrek minden megtakarítását felfalta az orbáni infláció.

Hangsúlyozta: Magyarországon szociáldemokrata fordulatra van szükség, amire a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány készül a kormányváltás után: mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, magánkórházak és magániskolák helyett erős állami egészségügyet és oktatást, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk, ahol többet nem lehet következmények nélkül elszórni a közpénzt – áll a kapunknak küldött közleményben.

Fotó: imefy

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?