Mennyei diós kifli az ünnepekre – omlós, szinte elolvad a szájban!
Mindenkinek megvan a saját jól bevált sütési-főzési szokása az ünnepek ideje alatt. Legtöbbször nem szeretünk megválni a megszokott rendtől, inkább ugyanazt sütjük minden évben, csak, hogy ne veszítsünk túl sok időt az új dolgok kipróbálásával.
A dióskifli nagyon sok háztartásban listavezető az ünnepek alatt. Most egy nagyon finom receptet mutatunk!
Hozzávalók:
- 1 csomag margarin
- 1 csésze darált dió
- sütőporos liszt (annyi lisztet gyúrjunk hozzá, hogy egy keményebb masszát kapjunk)
- só
- porcukor
- Hogyha hagyományos lisztet használunk akkor egy teáskanál sütőporra lesz szükségünk hozzá.
[visual-link-preview encoded=”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”]
Elkészítés:
1.A diót kissé pirítsuk meg, majd miután kihűlt, keverjük el a margarinnal, adjunk hozzá egy csipet sót, és fokozatosan a lisztet is adagoljuk. Addig gyúrjuk, míg egy homogén, tömör masszát kapunk.
2.Nyújtsuk ki egy belisztezett gyúródeszkán, majd vágjunk kb. 5 cm-es négyzeteket belőle. Formázzunk kifliket a négyzetekből, majd helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
3.Közepes hőmérsékletűre előmelegített sütőben süssük 30-40 percet. Mikor kissé kihűltek, forgassuk meg alaposan porcukorba. (via tudasfaja.com)
Fotó: Pixabay