Pletykafészek

Mennyei diós kifli az ünnepekre – omlós, szinte elolvad a szájban!

Mindenkinek megvan a saját jól bevált sütési-főzési szokása az ünnepek ideje alatt. Legtöbbször nem szeretünk megválni a megszokott rendtől, inkább ugyanazt sütjük minden évben, csak, hogy ne veszítsünk túl sok időt az új dolgok kipróbálásával.

A dióskifli nagyon sok háztartásban listavezető az ünnepek alatt. Most egy nagyon finom receptet mutatunk!

Hozzávalók:

  • 1 csomag margarin
  • 1 csésze darált dió
  • sütőporos liszt (annyi lisztet gyúrjunk hozzá, hogy egy keményebb masszát kapjunk)
  • porcukor
  • Hogyha hagyományos lisztet használunk akkor egy teáskanál sütőporra lesz szükségünk hozzá.

Elkészítés:

1.A diót kissé pirítsuk meg, majd miután kihűlt, keverjük el a margarinnal, adjunk hozzá egy csipet sót, és fokozatosan a lisztet is adagoljuk. Addig gyúrjuk, míg egy homogén, tömör masszát kapunk.

2.Nyújtsuk ki egy belisztezett gyúródeszkán, majd vágjunk kb. 5 cm-es négyzeteket belőle. Formázzunk kifliket a négyzetekből, majd helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

3.Közepes hőmérsékletűre előmelegített sütőben süssük 30-40 percet. Mikor kissé kihűltek, forgassuk meg alaposan porcukorba. (via tudasfaja.com)

Fotó: Pixabay

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük