Belpol

Tompos Márton írásban kérdezi Pintért a kínai rendőrökről

Tompos Márton, a Momentum alelnöke a Facebookon jelentette be, hogy írásbeli kérdéssel fordult Pintér Sándorhoz a magyarországi kínai rendőrőrsök és rendőrök miatt  – tájékoztatta a Közbeszédet Varsányi Áron, a Momentum Mozgalom szóvivője csütörtöki közleményében.

Tompos bejegyzésében azt írja:

Már 2022. őszén felderítettük, hogy Józsefvárosban és Kőbányán is illegális kínai rendőrőrsök működnek. Miután nyilvánosságra kerültek, a kínai nyelvű rendőrségi táblák eltűntek, a rendőrőrsök felszívódtak. 2024. márciusára biztossá vált, hogy kínai rendőrök jelenhetnek meg a magyar utcákon a két ország által kötött “közbiztonsági együttműködés” keretében. A Momentum szerint nincs annál nagyobb veszély a magyar szuverenitásra, hogy Magyarország szövetségi rendszerén kívül eső országok, ráadásul keleti diktatúrák, illegális rendőrőrsöket tartanak fent hazánk területén, illetve rendőröket küldenek a magyar utcákra.

Több kérdést is feltettem ezzel kapcsolatban Pintér Sándornak:

– Cáfolja-e, hogy Szerbia után a magyar városokban is kínai rendőrök fognak járőrözni?

– Sérti-e Magyarország szuverenitását, ha egy külföldi ország szabadon kémkedhet, valamint rendőrei járőrözhetnek Magyarország területén?

– Számít-e arra, hogy a hazánkban erősödő kínai és orosz befolyás miatt a magyar rendvédelmi szervek hátrányt fognak szenvedni a nemzetközi és európai uniós bűnüldözési együttműködések során?

teszi fel a kérdéseket Tompos.

Címlapkép: Pintér Sándor. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Kövessen bennünket a Facebookon is!

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?