Belpol

Újabb brutális méretű kínai autógyár épülhet Szegeden

A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung német lap szerint hatalmas kínai autógyár, a Tesla riválisa építhet üzemet Szegeden – írja a Telex.

Magyarországon szeretné felépíteni első európai autógyárát a kínai BYD, az erről szóló döntés a cégen belül már megszületett, Szeged lehet a megfelelő helyszín az elektromos autók gyártására, írja a fent említett német lap saját iparági információi alapján.

Míg a többi uniós tagállam az elmúlt években egyre inkább eltávolodott Kínától, addig Orbán Viktor Magyarországa megőrizte és elmélyítette szoros kapcsolatait az ázsiai világhatalommal, és Kína fontos gazdasági partnere lett.

Orbán Viktor két hete Kínában járt, és ellátogatott Sencsenbe is a BYD autógyártó céghez. A cég a nemzetközi autóipar meghatározó szereplője, mára a világ második legnagyobb elektromos autógyártója a Tesla mögött.

A kínai cég azt már bejelentette, hogy saját autógyártó telepet akarnak létrehozni Európában, csak az nem volt világos, melyik országot választják. A kínai cég szóvivője a lap kérdésére egyelőre annyit erősített meg, hogy az új gyár helyszíne vonatkozó döntést az év végéig bejelentik.

A BYD Magyarországon már jelen van, komáromi gyárukban 2017 óta szerelnek össze elektromos buszokat. (A Telex nyomán.)

Fotó: Pixabay, illusztráció

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?