Belpol

Átalakítaná a gyermekek érdekében az örökbefogadási szabályokat a Momentum

Az örökbefogadásról szóló határozati javaslatot nyújtott be a Momentum parlamenti frakciója. Erről Orosz Anna, a párt országgyűlési képviselője számolt be a Facebook-oldalán – tájékoztatta a Közbeszédet a párt sajtóosztálya.

A javaslat szerint könnyíteni kéne az egyedülállóknak történő örökbefogadást, engedélyezni kellene azt a nem házasságban élőknek és megkülönböztetés nélkül kellene elbírálni a nem házasságban és abban élők kérvényeit.

A kegyelmi botrány kirobbanása súlyos problémákat hozott a felszínre. A magát gyermekbarátnak hazudó kormány gyermekvédelmi intézményeiben a gyermekek kiszolgáltatottabbak, mint bárhol. A család a kormánynak csak addig fontos, amíg ki lehet rakni a kirakatba. A gyermekvédelmi rendszer gyakorlatilag nem működik. A jelenlegi kormány folyamatos átszervezésekkel, központosításokkal próbált a tünetekre válaszokat adni, de nem hajlandó a probléma mélyére nézni. Sürgős és átfogó szakpolitikai stratégiára, azonnali cselekvési ter vre van szükség. A gyermekvédelem megerősítése nem halogatható, hiszen rengeteg későbbi probléma előzhető meg ezen a ponton

– indokolja a javaslatot Orosz.

A benyújtott javaslatot ide kattintva olvashatják.

Címlapkép: gyerekszoba.hu

Támogasd a Közbeszédet. Köszönjük szépen!