Belföld

Maruzsa: sokkal jobbak a konténertantermek, mint a 40 vagy 100 éves tantermek

Maruzsa Zoltán szerint a konténer csúnya szó, de “egy jó konténertanterem sokkal jobb, mint egy régi százéves, vagy pláne egy negyvenéves iskolai tanterem”.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár a HírTV kedd esti műsorában arról beszélt, „az a tömeges felmondás, amit a dollármédia és a szakszervezetek folyamatosan sulykoltak, hogy itt öt- meg tízezer ember fog távozni, az nem történt meg”.

Állítja, becsléseik szerint a pedagógusok egy százaléka nem fogadta el az ajánlatot. A tanároknak szeptember végéig kellett arról dönteniük, hajlandóak-e a státusztörvény alapján meghatározott bérért dolgozni, vagy felmondanak. A műsort a 444 szemlézte.

Maruzsa elmondta, a távozók október végéig tanítanak, a tankerületeknek ezalatt kell új kollégákat találni a kilépők helyére.

A köznevelési államtitkárt megkérdezték, készítenek-e interjúkat a távozó tanárokkal arról, miért mondtak fel. Maruzsa válasza: “Természetesen ezt is ki fogjuk elemezni”. “És nyilvánosságra is fogják hozni? – Persze.”

Az államtitkár egy ponton megjegyezte, „örömmel konstatálom, hogy ebben a tanévben szeptember folyamán elmaradt az a hergelés, aminek tavaly tanúi lehettünk. Az, hogy az ellenzék szervezett két megmozdulást, az dolga az ellenzéknek”.

Maruzsa elárulta, 119 konténertanteremben zajlik oktatás jelenleg Magyarországon. Szerinte csúnyán hangzik a konténer szó, de ezek valójában jól felszerelt tantermek: „Szoktam is mondani: egy jó konténertanterem sokkal jobb, mint egy régi százéves, vagy pláne egy negyvenéves iskolai tanterem”. (via hvg.hu)

Ezt olvasta már?

Kép: MTI/Máthé Zoltán

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük