Belpol

L. Simon László menesztése üzenet minden ellenszegülőnek

Bősz Anett, a DK kultúráért is felelős főpolgármester-helyettese Facebook-oldalán reagált L. Simon László menesztésére a Magyar Nemzeti Múzeum éléről.

“L. Simon László menesztése a NER sötétedésének egy újabb mélysége. Persze, gondolhatja bárki, aki ellenzékinek vallja magát, hogy “nem fog hiányozni senkinek”, “álljon ki érte, akivel politikai közösséget vállal”, csakhogy a menesztése üzenet. Üzenet minden ellenszegülőnek. Azoknak, akik akár egyszerre is lépnek a hatalommal, de van külön véleményük. (…)

Senki ne gondolja, hogy egy évtizedes csapattárssal való bánásmód nem határozza meg a mindennapi életben való bánásmódot, bárkivel szemben.

Csák János nem tett mást a kirúgással, mint hogy megüzente: itt egy percre sincs “félrelépés”. Nem számít a nemzetközi botrány, amit egy könyvdaráló újfasiszta politikus kezdeményezésére történt, villámgyors törvénymódosítás hozott. Nem számít, hogy a nemzet múzeuma állt ezúttal a világ szégyenének középpontjában – pontosabban hazánk szégyenének középpontjában, ami a világ szeme előtt zajlott -, nem számít, hogy a World Press Photo kiállítás nem zárhatja ki falai közül a hatalom kénye-kedve szerint a látogatókat, nem számítanak a külföldi vendégek… nem számít semmi sem. A propaganda, az erőfitogtatás és a kirekesztés. Ez maradt csak a túloldalon. Aki pedig nem lép egyszerre, estére pozíció nélkül találja magát. (…)”

Címlapkép: Kovács Anikó/MTI/MTVA

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?