Belföld

Újabb óriási zuhanás a magyar iparban! Összeomlóban hazánk ipari termelése?

Riasztó adattal jelentkezett a KSH, friss kimutatásuk szerint az ipari termelés 7,3%-kal esett az elmúlt egy évben – tájékoztatta a Közbeszédet dr. Molnár Csaba, a DK árnyék-kancelláriaminisztere.

Az ügyben az árnyék-kancelláriaminisztere közölte, hiába adtak tehát milliárdos adókedvezményeket a nagyvállalatoknak, hiába kötik egymás után az ilyen-olyan stratégiai partnerségeket, és hiába hozzák tízezerszámra a Fülöp-szigeteki és mongol vendégmunkásokat, a magyar gazdaság tetszhalott állapotban van, a tartós recesszió mellett pedig már az ipari termelés volumene is összeomlott – jelentette ki.

A politikus szerint, ez az orbáni infláció, a hétszeres rezsiemelés és a megszorítások egyenes következménye.

Elmondta, hogy az Árnyékkormány szerint amíg marad az Orbán-kormány és a megszorítások politikája, addig hiába várunk életjeleket a magyar gazdaságtól.

A jövővel kapcsolatban Molnár hangsúlyozta, a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány éppen azért készül szociáldemokrata fordulatra, hogy véget vessen a megszorítások politikájának.

Kiemelte, hogy a mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, vendégmunkásokra épített gazdaság helyett magyar munkaerőre épülő gazdaságot, a milliárdos elit kiszolgálása helyett pedig igazságos Magyarországot akarunk.

Ez kell többek között ahhoz is, hogy az ipar újra magára találjon – tette hozzá.

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?