Belföld

Iskolai bántalmazás elleni kampányt indít a Sokszínű Magyarországért Képviselői Csoport

“Lépj fel!” Iskolai Bántalmazás Elleni Kampányt indít a Sokszínű Magyarországért Képviselői Csoport, melyet a mai napon mutatott be a csoport elnöksége a sajtótájékoztatóján – tájékoztatták a Közbeszédet.

A kampány fő célkitűzése az iskolai bántalmazás felszámolása és az áldozatok védelme. A képviselők hiszik, hogy a valós gyermek- és fiatalságvédelem ott kezdődik, hogy az állami oktatási rendszer biztonságos környezetet teremt minden egyén számára.

A célcsoport nem korlátozódik csak az LMBTQ közösségre, hanem kiterjed más csoportokra is, mint a romák, zsidók és fogyatékossággal élők, hangsúlyozva az inkluzivitást a kérdéskörben.

Az iskolai bántalmazás minden csoportra kihat, beleértve a gyerekeket, fiatalokat, szemtanúkat és védelmezőket. A kampány központi üzenete: “Nem csak egy komment – lépj fel az iskolai bántalmazás ellen!”.

A képviselők elmondták, az oktatási rendszer és kormányzati intézkedések sokszor súlyosbítják a problémát, mára nyilvánvaló, hogy a kormánypártok iskolai zaklatók. A valós gyermekvédelem az államtól egy befogadó iskolai környezetet kíván, amelyben nem szegregálják az iskolákat és ahol az oktatási rendszer lebontja a negatív sztereotípiákat.

A kampány során közmeghallgatásokat és egyeztetéseket szerveznek a civil szervezetekkel és szakemberekkel annak érdekében, hogy kidolgozzanak egy alternatívát a jövőre.

A kampányidőszak 2023. november 06-24. közöttre esik, azt a “Sokszínű Magyarországért” Facebook és Instagram oldalakon követhetik, valamint bárki saját tapasztalatait megoszthatja az https://www.lmbtq.hu/irj-nekunk oldalon.

Az üzenetük egyszerű: “Nem csak egy komment – lépjünk fel az iskolai bántalmazás ellen!”

Fotó: Facebook

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük