Belföld

Magyar alkalmazás nyűgözi le a világ nyelvtanulóit

Teljesen megújult a magyar fejlesztésű nyelvtanuló alkalmazás, a Xeropan. Az app már eddig is meghódította a világot, hiszen eddig összesen több mint kétmillióan használták a földkerekség minden táján – az új, 5.0-ás verzió pedig valószínűleg tovább növeli a regisztrálók számát. Új, komoly szakmai háttérrel összeállított, lineárisan felépülő tananyaggal segíti a nyelvtanulást, miközben kiejtésünket fejleszti és mesterséges intelligenciával a beszédkészségünket is gyakoroltatja.

Ma már számos módon tanulhatunk nyelveket anélkül is, hogy akár kitennénk a lábunkat a lakásból, hiszen több applikáció és weboldal segít a nyelvek online elsajátításában, így akár sorban állás közben is fejleszthetjük nyelvtudásunkat.Könnyű elveszni az alkalmazások útvesztőjében, ezért érdemes alaposan körbenézni, mielőtt kiválasztunk egyet.

Azt azonban fontos figyelembe venni, hogy ami a világ másik részén élő idegen nyelvű nyelvtanulónak bevált módszer, egy magyar nyelvtanuló esetében már nem biztos, hogy ugyanolyan hatékonyan működik. Az is fontos szempont lehet, hogy az alkalmazás mögött egy szakértői csapat álljon, a legtöbb alkalmazást ugyanis egy algoritmus állítja össze, ami csökkentheti a hatékonyságot.

Márpedig a Xeropan tananyagát komoly tapasztalattal rendelkező pedagógusokból, módszertani szakemberekből álló gárda rakta össze; az informatikai fejlesztők pedig olyan keretrendszert és dizájnt alakítottak ki, ami maximálisan megfelel napjaink elvárásainak és kiemelkedő felhasználói élményt nyújt.

Fotó: Pixabay

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények