Belföld

Közel 2 év alatt válaszolta meg az Integritási Hatóság, hogy nem foglalkozik az Elios-üggyel és a kórházi gép kartellel

Tompos Márton, a Momentum frakcióvezető-helyettese a Facebookon számolt be róla, hogy 1 év 10 hónap után válaszolt neki az Integritási Hatóság az általa bejelentett öt ügyből kettőben – tájékoztatták a Közbeszédet.

„Egészen pontosan 2022 november 19-én – két sikertelen személyes bejelentési kísérlet után – emailben küldtem be 5 ügyet az Integritási Hatóságnak. Ezek a Tiborcz-féle Elios, a kórházi gép kartell, a 420 milliárdos közműépítési csalás, az Öveges Program, és a Farkas Flórián-féle Híd a munka világába program” – ismertette bejegyzése elején Tompos az általa vizsgálni kívánt öt ügyet.

Most a hatóság az Elois- üggyel és a kórházi gép kartellel kapcsolatban válaszolt, amelből kiderült, hogy azért nem foglalkoznak velük, mert korábban már más hatóságok foglalkoztak azokkal és azóta új bizonyíték nem merült fel.

„Lefordítom: az a hatóság, amihez akkor lehet fordulni, ha a többi hatóság már mind lefolytatta az eljárását, nem indít saját eljárást, mert a többi már lefolytatta az eljárását, továbbá nem indítanak olyan eljárást, ami esetleg új bizonyítékot tudna beszerezni, mert a bejelentésben nem merült fel új bizonyíték” – írja a Momentum politikusa.

Tompos szerint a Momentum a záloga annak, hogy tovább ne legyünk az EU fekete báránya.

Címlapkép: Novák Katalin köztársasági elnök (k), mellette Dabóczi Kálmán alelnök (b), Bíró Ferenc elnök (b2) és Molbusz Tímea alelnök (j2), valamint Windisch László, az Állami Számvevõszék elnöke (j2) az Integritás Hatóság vezetõinek kinevezésén a Sándor-palota Tükörtermében 2022. november 4-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Toók László Flórián

Toók László Flórián, újságíró, szerkesztő-riporter.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük