Belföld

A DK nem támogatja a Mi Hazánk Fidesz budapesti választási javaslatát

A Fidesz pontosan tudja, hogy komoly zakót fog kapni Budapesten a jövő évi önkormányzati választáson. Ezen semmilyen választójogi barkácsolás nem segít, mert a budapestiek pontosan tudják, hogy kik képviselik az ő érdekeiket és kik azok, akik a budapestiek ellen dolgoznak – tájékoztatta a Közbeszédet Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese.

Arató elmondta, hogy a DK arányos választási rendszert támogató álláspontja hosszú évek óta ismert, de az is közismert, hogy a DK szerint választási szabályokat alkotni egy demokráciában csak közös, összpárti előkészítéssel és a mindenkori kormányzó és ellenzéki pártok egyetértésével lehet.

A képviselő kiemelte, hogy Magyarország viszont már évek óta nem demokratikus jogállam, a választási szabályokat a Fidesz és szatellitjei kénye-kedve szerint módosítgatják. Ebben a DK nem vesz részt – szögezi le.

A DK-s politikus tájékoztatása szerint felkészültek arra, hogy bármilyen választási szabályok alapján megverjék a Fideszt, ha kell, akkor Budapesten közös ellenzéki listával és közös főpolgármester- és kerületi polgármester-jelöltekkel.

Ez bizony nagy zakó lesz és kitűnően fog állni Orbán Viktornak – szögezte le a Demokratikus Koalíció közleményében.

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük