Belpol

Hoppá! Levelet küldött Rózsa András és Hadházy Ákos az MSZP elnökségének a zuglói előválasztás miatt

Rózsa András, a Momentum zuglói polgármester-jelöltje a közösségi médiában tette közzé azt a levelet, amelyet Hadházy Ákossal közösen küldött az MSZP elnökségének a zuglói előválasztás miatt – tájékoztatta a Közbeszéd szerkesztőségét Varsányi Áron, a Momentum Mozgalom szóvivője.

A Momentum politikusa és Hadházy szerint az elmúlt időszakban az MSZP intenzív kampányt folytat amellett, hogy az ellenzék induljon mindenhol közösen, az európai parlamenti, a fővárosi és helyi önkormányzati választásokon egyaránt, ezért nem értik, hogy a közös indulás gondolata miért csak Zuglóban nem fontos az MSZP-nek, miért nem adja meg az MSZP és Horváth Csaba a lehetőséget a Zuglói választóknak, hogy maguk döntsék el, ki legyen a közös ellenzéki jelölt, hogy minél jobb esély legyen megnyerni a június 9-i választást.

„Legutóbbi levelükben azt írták, az előválasztás kizárólag a Fidesz érdekeit segítené. Ezt az állítást kénytelenek vagyunk a leghatározottabban visszautasítani. Ez teljességgel ellentétes a mi helyzetértékelésünkkel és nagyon sok zuglói polgár véleményével. Meggyőződésünk, hogy pont az segítheti a Fideszt, hogy ha az ellenzék nem egységesen áll ki, hanem több részre szakadva, több jelölttel vág neki a választásnak” – írják.

A teljes levelet ITT olvashatják.

Fotó: Hadházy Ákos/Facebook

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.