Külpol

Rettenetes dologra szánta el magát egy asszony Észak-Koreában

Az Észak-Hamgjong tartománybeli Kjongvon megyében egy tanárnő öngyilkosságot kísérelt meg, mert apja, egy befolyásos tisztviselő határozottan ellenezte, hogy összeházasodjon szerelmével – tudta meg a Daily NK.

Borzalmas esetről számolt be a Daily NK riporterének egy névtelenségbe burkolózó észak-hamgjong-i forrás: Kjongvon megye egyik középiskolájában dolgozó tanárnő a mút hónapban kórházba került, miután jelentős mennyiségű gyomirtót ivott meg. Mint kiderült a fiatalasszony azt követően szántra el magát az öngyilkosságra, hogy komoly összetűzésbe keveredett édesapjával, aki a tartományi ügyészség egyik tisztviselője.

Az édesapa azonban elhatározta, hogy egyetlen lányát a jövőjét biztosítandó olyan férfihoz adja hozzá, aki megfelelő képesítéssel rendelkezik ahhoz, hogy hivatalnok lehessen – tehát olyanhoz, aki tökéletes családi háttérrel rendelkezik, egyetemet végzett, és a hadseregben is szolgált. Leendő vejét pedig abban is segítette volna, hogy vidéki karrierjét magasabb szintre, a tartományokra is kiterjeszthesse. A magas rangú tisztviselő papa azonban éktelen haragra gerjedt, amikor megtudta, hogy lányának választottja Japánban élő koreaiak leszármazottja, ez ugyanis Észak-Koreában egy alacsonyabb kasztot jelentett.

Azt követelte a lányától, hogy szakítson meg minden kapcsolatot a férfival, mert ő sohasem fog befogadni a családba egy rossz háttérrel rendelkező személyt. Barátainak és ismerőseinek segítségével még egy megfelelő udvarlót is talált lányának, akiket be is mutatott egymásnak.

A tanárnő ugyanis beleszeretett az egyik kollégájába, és a pár a két éves kapcsolatot szerette volna házassággal is megpecsételni.

Mivel a tanárnő látta, hogy apja komoly ellenállásba ütközött házassági terveit illetően, gyomirtót ivott, hogy véget vethessen az életének. Hajthatatlanságának következményeit látva az apa rettenetes megijedt, kórházba szálította lányát, ahol kimosták a gyomrát.Felépülésének örömére pedig végül még a vágyott házasságot is engedélyezte. A lánya barátjának azonban kijelentette, hogy szégyelli, hogy egy tanár lesz a veje, és azt a határozott tanácsot adta a férfinak, hogy azonnal költözzön el a városból, vegyen egy házat Csongjinban, és helyezkedjen el a kereskedelem területén – mindezt pedig még finanszírozni is hajlandó volt. Az pedig megígérte, hogy felmondja tanári állását.

Az esetről aztán pletykálni kezdtek a környéken, az emberek szerint boldog vége lett a tanárnő megpróbáltatásainak, és sokan nagyon megirigyelték a tanárt, amiért ilyen tekintélyes apósra tett szert, és így élete jobb fordulatot vehetett. (via origo.hu)

Fotó: Pixabay

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények