Belföld

Egyelőre nem hallgatta ki a rendőrség K. Endrét az RTL rejtett kamerás felvételei miatt

A hatóság azt sem árulta el, hogy pontosan milyen gyanúval indítottak nyomozást az ügyben – számolt be a hvg.hu.

Még a kormánypártok soraiban is komoly felzúdulást keltett, hogy Novák Katalin köztársasági elnök megkegyelmezett a bicskei gyermekotthonban történt pedofil ügy egyik érintettjének, K. Endrének. A botrányba Novák Katalin, valamint Varga Judit igazságügyi miniszter is belebukott. Az ügy legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követhetik.

Nem történt gyanúsítotti kihallgatás azon rejtett kamerás felvételek miatt, amelyen a bicskei gyermekotthon korábbi helyettes vezetője vallomása megváltoztatására próbálja rábírni az intézmény egyik korábbi lakóját

– írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Népszavának.

A lap azután fordult a hatósághoz, hogy múlt héten a rendőrség közölte: hivatalból nyomozást indítottak, miután azt RTL felvette, hogy K. Endre egy régi vallomása megváltoztatására próbálja rábírni egy rá, valamint a bicskei otthon pedofil igazgatójára terhelő vallomást tévő fiút.  A BRFK azt írta a lapnak, hogy a nyomozás érdekeire való tekintettel ennél bővebb információt nem tudnak adni. Az azonban sem múlt heti, sem a friss tájékoztatásukból nem derült ki, hogy milyen bűncselekmény miatt zajlik felderítés.

K. Endre hiába próbálta rávenni egykori áldozatát arra, hogy változtassa meg vallomását, a fiú nem tett eleget a kérésnek. Az azonban nem világos, hogy mit is akart ezzel az egésszel elérni. Ő maga erről azt mondta áldozatának, hogy „majd lecseng, és ha eljön az igazság napja, akkor sok minden kiderül. Akkor majd fény derül arra is, hogy engem meghurcoltak, a köztársasági elnököt, itt politika az egész, tudod”. (hvg.hu)

Fotó: Magyar Narancs

Támogasd a Közbeszédet. Köszönjük szépen!

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények