Belpol

A kormányban úgy táncolnak, ahogy az ázsiai nagytőke fütyül

A kormány részéről Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes arra tett javaslatot, hogy „a vállalkozások sikeressége”, illetve a munkáltatók és a munkavállalók adminisztratív terheinek csökkentése érdekében megszűnjön a kötelező munkaköri alkalmassági vizsgálat – erről Komjáthi Imre, az MSZP országgyűlési képviselője, a párt társelnöke tájékoztatta a Közbeszédet.

Komjáthi közlése szerint az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hiszen a magyar érdekeket a patrióta baloldali embereknek mindig védenie kell. A képviselő kiemelte, ha ez a javaslat elfogadásra kerül és életbe lép, akkor innentől minden megelőzhető munkahelyi egészségkárosodás Semjén Zsolt és a kormánypárti képviselők lelkén fog száradni.

A szocialista társelnök szerint “elfogadhatatlan, hogy a kormány nem fejleszteni, hanem leépíteni akarja az egészségügyet. Szomorú, hogy ezt a javaslatot is a vendégmunkásokra szabták, és a távol-keleti munkakultúrát kívánják itthon is megvalósítani” – közölte lapunkkal.

Komjáthi Imre hangsúlyozta, hogy itt a dolgozó magyar emberek sorsáról, életéről, egészségéről van szó, de a képviselő szerint ennek ellenére a kormányban nem a magyar érdeket védik, hanem úgy táncolnak, ahogy az ázsiai nagytőke fütyül.

Ismertette: az akkumulátorgyárak fel fognak épülni, de mindezt nem ilyen embertelen módon kellene véghezvinni, hanem a magyar dolgozók érdekeit figyelembe véve kellene döntéseket hozni – húzta alá.

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük