Belpol

Magyar Péter jelöltjei a baloldal ideológiai és gazdasági céljait képviselik

A Mandiner összeállítása szerint Magyar Péter európai parlamenti választáson induló jelöltjei a baloldal ideológiai és gazdasági céljait képviselik.

A portál beszámolója szerint Kollár Kinga, a Tisza Párt EP-listájának 7. helyezettje – aki jelenleg az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi ügyekért felelős főigazgatóságán dolgozik – 2022-ben azt írta egy bejegyzése alá: „Sajnos amíg az oktatás nem változik, addig mi is ugyanolyan agymosott nép maradunk, mint az oroszok. Azért én nagyon hálás maradok az ukránoknak és velük együtt az amerikaiaknak is, hogy megállították az oroszokat, és így nem tudtak hozzánk könnyűszerrel bemarsírozni. Mert a magyar haderő nem tartotta volna fel őket.”

A portál beszámolója szerint Gerzsenyi Gabriella pedig, aki a Tisza Párt listájának 6. helyezettje, egy 2023-as Facebook-posztjában a magyar rezsicsökkentés megszüntetése mellett érvelt.

„Számtalanszor leírtam jómagam is még brüsszeli tisztviselőként, hivatalos jelentésekben, hogy a rezsicsökkentéssel maga alatt vágja a fát az ország, véget kellene neki vetni. Hasztalan. Hát, most már nincs hivatalos mandátumom, hogy erre javaslatot tegyek” – idézte a lap Gerzsenyit, aki 2005 és 2021 között dolgozott az Európai Bizottságnál.

Bujdosó Andreáról, a Tisza Párt EP-listájának 11. jelöltjéről pedig azt írták a politikus LinkedIn-profilja alapján, hogy „mélyebben tanulmányozhatta a woke ideológiát, hiszen még azt is kiírta, hogy milyen személyes névmásokkal illethető”.

A lap megjegyezte, hogy Magyar Péter ügyvédje Bárándy Péter, aki a Medgyessy-kabinet egykori igazságügyi minisztere, továbbá a Tisza Párt alelnöke Láng Balázzsal is együtt dolgozik, aki szintén baloldali kötődésű.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

(via index.hu)

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények