Belpol

Összefogásra szólította fel a miskolciakat Márki-Zay Péter

Szombat délelőtt Balmazújvárosban tett látogatást Márki-Zay Péter, aki megbeszélést folytatott Hegedűs Péter ottani városvezetővel, majd közös videóüzenetben állt ki a Fidesz-üldözte polgármestertársa mellett. A politikus ezt követően Miskolcra érkezett, ahol helyi civilekkel találkozott – a Helyi Civilek Szövetségét annak vezetője, Czipa Zoltán képviselte.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatja a helyi civilek szövetségét az önkormányzati választáson, erről a helyszínen megegyeztek a felek.

“Ébresztő, Magyarország! Ébresztő, Miskolc!” elnevezéssel a Tudomány és Technika Házában tartotta a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Néppárt országjárása első állomását:

– A választás az összefogás terepe. A választásokon egységes csapatnak kell indulnia, mert egyébként a Fidesz győz – mondta Márki-Zay Péter, majd arra szólította fel a miskolciakat és a pártokat, hogy egyezzenek meg, mert ez szolgálja a városuk érdekeit.

– Ha nem egyeznek meg, annak a miskolciak látják kárát – emelte ki a politikus, aki javasolta, hogy legyen Miskolcon előválasztás, amelyhez a Mindenki Magyarországa szívesen nyújt segítséget. – Aki nem hajlandó ebben részt venni, az áruló.

A csádi konfliktusra is kitérve elmondta, hogy abban nincs magyar érdek, ezért háborúba küldeni magyar katonákat, kockáztatva ezzel az életüket, hazaárulás.

A fórum végén a résztvevők kérdéseire válaszolt, majd együtt pogácsázva folyt kötetlen beszélgetés.

Márki-Zay Péter azután érkezett szombaton a városba, hogy délelőtt megalakult a Mindenki Magyarországa Néppárt helyi szervezete. Kiss Balázs pártigazgató arra kérte az összegyűlteket, hogy álljanak a rendszer leváltását szolgáló kezdeményezés mellé. A rendezvény végén többen csatlakoztak Márki-Zay Péter pártjához.

Címlapkép: Márki-Zay Péter/Facebook

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?