Belpol

“Ezt add oda a haveroknak, ne a kastélyokat!” – Hatvanpusztán akciózott a Momentum

Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese és Stummer János, a Momentum politikusa Hatvanpusztán akciózott, az ellen tüntetve, hogy a kormány – egy törvényjavaslat segítségével – adófizetői pénzekből felújított kastélyokat játszana ki strómanjainak.

A Momentum politikusai szerint Orbán hatvanpusztai luxusbirtokát kellene odaadni a haveroknak, nem a vidéki kastélyokat.

„Fél évvel ezelőtt derült ki, hogy 12 felújított kastélyt adna oda ingyen a haveroknak a Fidesz. Mi ekkor demonstrációkat szerveztünk és együtt álltunk ki a helyiekkel, aminek következtében el is tolták a törvény beadását” – mondta élő bejelentkezésében Bedő.

Bedő és Stummer szerint ez a nemzeti vagyon elherdálása, és az ünnepek és a szuverenitási törvény árnyékában akarják ellopni a kastélyokat. „Tavasszal a Momentum kastélymentő-hálózatával sikerült megakadályozni a Fideszt, de most újrapróbálkoznak” – mondták.

A Momentum politikusai egy molinót is kifeszítettek a miniszterelnök birtokának bejáratára, amire az volt írva, hogy “Ezt add oda a haveroknak, ne a kastélyokat!”

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük