Belpol

Először csapott össze Orbán Viktor és Magyar Péter

Úgy tűnik, hogy Magyar Péter a reggelt Orbán Viktor Kossuth rádióban tett interjújának meghallgatásával kezdte, amelyben a miniszterelnök Brüsszelből jelentkezett be a kétnapos EU-csúcson való részvételének idején.

Orbán Viktor a háború veszélyeinek megemlítése és a szokásos Brüsszel-kritikái mellett néhány szót ejtett egy hazai aktuálpolitikai jelenségről is… Igen, ez a Magyar Péter-jelenség.

NER-ből kilépett fiatal üzletember, akit korábban Varga Juditnak hívtak, mostanában jelentős figyelmet kap, mivel eddig soha nem látott módon kritizálja a kormányt. Alapított egy pártot, saját rendezvényt tartott március 15-én, amelyen jelentős számú résztvevő jelent meg.

Az ügyészség is kihívta már, és bár számos bizonyítékról beszél, amelyek a birtokában vannak és amelyek kormánytagoknak kellemetlenek lehetnek, eddig még egyetlen konkrétumot sem mutatott fel. Azt mondja, hogy a következő meghallgatáson ezt meg fogja tenni.

Most Orbán Viktor a rádióban erről ennyit mondott:

MAGYARORSZÁG EGÉSZ ÚGY NÉZ KI, MINT EGY NORMÁLIS ORSZÁG. JÓ, VANNAK ILYEN SZOMSZÉDOKRA, DALLASRA, VAGY A VALÓ VILÁGRA EMLÉKEZTETŐ, FILMSOROZATOT IDÉZŐ KÖZJÁTÉKOK MAGYARORSZÁGON.

Egész valószínű, hogy a „Magyar Péter-jelenségre” utalt, ami azt is jelenti – legalábbis e mondatok alapján –, hogy nem veszi komolyan a témát. Az kevéssé valószínű, hogy a kegyelmi botrányra gondolt volna, mert azt az ügyet szemmel láthatóan komolyan vették kormányoldalról.

A lényeg, hogy Magyar Péter már vissza is vágott, mégpedig elég csípősen. A Facebook-oldalán ez írta:

„A MINISZTERELNÖKNEK A SZOMSZÉDOK, A DALLAS ÉS VALÓ VILÁG JUTOTT ESZÉBE MA REGGEL AZ ORSZÁG JELENLEGI HELYZETÉRŐL. NEKEM INKÁBB A POLIP CÍMŰ SOROZAT ÉS A KERESZTAPA TRILÓGIA. NEKED?”

Fotó: MTI/Máthé Zoltán /Blikk: Knap Zoltán

(via tudásfája.com)

Támogasd a Közbeszédet. Köszönjük szépen!

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények