Belpol

Donáth Anna három kérdése Magyar Péterhez / Szükség lenne vitára Európa és Oroszország kapcsán

Donáth Anna, a Momentum elnöke és EP-listavezetője arról ír: jelentős különbségek vannak a Momentum és a Tisza Párt Európa-politikája és Oroszország-politikája között. Magyar ráadásul állítása szerint azért nem kritizálja Oroszországot, mert “tíz éve folyik az oroszellenes agymosás” Magyarországon – tájékoztatta a Közbeszédet a Mmentum szóvivője.

Donáth úgy fogalmaz: 

Úgy tűnik, lenne miről beszélgetnünk Magyar Péterrel Európa és Oroszország kapcsán. Nekem rögtön három kérdésem is lenne hozzá:

1) Akkor is odaadná az uniós pénzeket Orbán Viktor kormányának, ha az semmilyen antikorrupciós garanciát nem adna a pénzek szabályos elköltésére?

2) Akkor is békét kellene kötnie Ukrajnának Oroszországgal, ha ez jelentős ukrán területek feladásával járna?

3) Akkor is az európai integráció gyengítése mellett érvel, ha ezzel az EU végleg elveszítené nagyhatalmi státuszát az USA és Kína mellett?

Egy hónap múlva európai parlamenti választások jönnek. Azt gondolom, hogy a magyar választók megérdemlik, hogy tisztán lássák Magyar Péter és a Tisza Párt álláspontját ezekben az Európa és Magyarország jövőjét súlyosan befolyásoló kérdésekben. Május 17-én a Partizán vitát rendez az EP-listavezetőinek. Erre a vitára eddig a Fidesz és a Tisza Párt listavezetője nem jelezte részvételét. A Fidesztől ezt már megszoktuk. A kormány politikai kultúráját elutasító pártoktól azonban az a minimum, hogy megtisztelik a választókat a vitán való részvétellel. Bízom benne, hogy Magyar Péter is belátja ezt

További részletek Donáth Anna Facebook-posztjában.

Fotó: MTI/Demecs Zsolt