Belpol

Dobrev Klára és Karácsony Gergely: “Mutassuk meg az egész országnak itt, Budapesten, hogy miért érdemes kormányt és rendszert váltani!”

Történelmi pillanat volt a mai, elindult a kormányváltás folyamata.

Karácsony Gergely főpolgármester részt vett az Árnyékkormány mai ülésén, Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök erről szóló tájékoztatóját közöljük.

“Karácsony Gergelyt is meghívtam a ma reggeli Árnyékkormányülésre, mivel most tárgyaltuk azt a Budapest 2030 programot, amit a kormányváltás utánra ajánlunk Budapestnek és az agglomerációnak. Tudjuk, hogy Karácsony Gergely – akár csak a kerületi polgármesterek – 4 éve teljes kormányzati ellenszélben dolgoznak. Nekik köszönhetően így is működőképes maradt a város, sőt számtalan olyan feladatot is ellátnak, amely a kormány dolga lenne.

De meg kellett határozni az előttünk álló időszak feladatait is: az önkormányzati választások után egy gondoskodóbb, szociálisan érzékenyebb várospolitika képviseletét, amely nagyobb figyelmet fordít a külső kerületekre és az agglomerációra is. A szociáldemokrata Árnyékkormány ebben kíván partner lenni.

Hiszem, hogy Budapest csak akkor lehet a kormányváltás kiindulópontja, ha nem áll meg a város működtetésénél, hanem meg tudja mutatni, hogy képes otthona lenni mindannyiunknak! Mutassuk meg az egész országnak itt, Budapesten, hogy miért érdemes kormányt és rendszert váltani!”

Címlapkép: DK Sajtó

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük