Belpol

Tompos az illegális kínai rendőrőrsökről: „Előbb tagadták a kínai rendőrségi jelenlétet, majd kiderítettem, hogy Wang Decsing kínai összekötő tisztként dolgozik Budapesten”

Tompos Márton, a Momentum alelnöke már 2022-ben felderítette, hogy illegális kínai rendőrőrsök működnek Kőbányán és Józsefvárosban, most pedig a Szuverenitásvédelmi Hivatalhoz fordul, mert a Belügyminisztérium “közbiztonsági megállapodást” kötött a kínai kormánnyal és kínai járőrök jelenhetnek meg a magyar városokban. Erről a Facebook-oldalán számolt be Tompos – tájékoztatta a Közbeszédet Varsányi Áron, a Momentum Mozgalom szóvivője.

A  Momentum politikusa kiemeli: “Többször kérdeztem a Belügyminisztériumot az illegális kínai rendőrőrsökről, de érdemi választ nem kaptam. Előbb tagadták a kínai rendőrségi jelenlétet, majd kiderítettem, hogy Wang Decsing kínai összekötő tisztként dolgozik Budapesten. Groteszk módon a kínai kommunista diktatúra médiájában több információ volt erről, mint a magyarban… 2024. februárjában pedig jöttek a pletykák, hogy “közbiztonsági megállapodást” kötött a Belügyminisztérium a kínai kormánnyal, aminek a keretében kínai járőrök jelenhetnek meg a magyar városokban. Ez mára biztossá vált, mert megerősítette a magyar kormány a sajtónak is”.

Tompos szerint a Fidesz nem annyira veszi komolyan a szuverenitást, amikor keleti diktatúrák szeretnének valamit elérni Magyarországon.

“A fokozódó kínai rendőrségi jelenlét miatt azért bejelentést tettem a Szuverenitásvédelmi Hivatalnál. Ha valóban fontos a kormánynak a magyar szuverenitás védelme, akkor nem nézik végig ölbe tett kézzel azt, hogy a Kínai Kommunista Párt rendőrei szabadon garázdálkodjanak Magyarországon. Lássuk, hogy mennyire gondolják komolyan a dolgot”

– zárja Tompos.

Fotó: Pixabay

Kövessen bennünket a Facebookon is!

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük