Belpol

Dobrev Klára arról kérdezte Polt Pétert, indított-e nyomozást a Sulyok-ügyben

“Másfél hét telt el azóta, hogy személyesen vittem el az Ügyészség Markó utcai épületébe azoknak a bűncselekményeknek a bizonyítékait, amelyeket Sulyok Tamás köztársasági elnök követett el” – írta a Közbeszédnek küldött közleményében Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője.

Hozzátette: “Ezután egy nappal tettem büntetőfeljelentést csalás és hivatali visszaélés ügyében”.

Dobrev elmondta, hogy “az ügyészségnek bemutatott iratok egyértelműen bizonyítják, hogy Sulyok Tamás egy köztörvényes bűnöző, aki törvényellenesen, pénzért játszott át magyar termőföldeket külföldiek kezébe”.

A cáfolhatatlan bizonyítékok ellenére azonban a Polt Péter vezette Ügyészség másfél hete gyáva hallgatásba burkolózik. Pedig a büntetőeljárási törvény értelmében a feljelentés megtétele után legkésőbb 3 munkanapon belül az ügyészségnek törvényi kötelessége lett volna döntenie arról, hogy nyomozást indítanak, feljelentés-kiegészítést tesznek vagy pedig elutasítják a feljelentést.

– nyilatkozta a DK-s politikus.

“Ennek ellenére másfél hete próbálja megúszni Polt Péter hivatala Sulyok Tamás büntetőügyét” – tette hozzá.

Dobrev Klára felszólította Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy végre álljon a nyilvánosság elé és adjon választ a következő kérdésre.

Indított büntetőeljárást a Sulyok Tamás által elkövetett köztörvényes bűncselekmények ügyében?

Közleményében Dobrev elmondta: “ha a válasz a nem, vagy folytatódik Polt Péter hallgatása, azzal nyilvánvalóvá válik: a közelgő európai parlamenti és önkormányzati választások miatt az ügyészség Orbán Viktor megrendelésére akarja megvédeni a bűnöző köztársasági elnököt a felelősségre vonástól”.

A politikai felelősségre vonástól megpróbálták megvédeni Sulyok Tamást a parlamentben, hiszen a Fidesz megakadályozta az államfő elleni megfosztási eljárást. Orbán Viktor szerint tehát Magyarország köztársasági elnöke maradhat egy köztörvényes bűnöző, mi azonban nem fogjuk hagyni, hogy hazánk legmagasabb közjogi méltósága, a nemzet egységét jelképező köztársasági elnök egy köztörvényes bűnöző legyen!

– tette hozzá.

“Mi addig fogunk küzdeni, amíg Orbán bűnöző köztársasági elnöke el nem tűnik a közéletből” – zárta közleményét Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője.

Címlapkép: Dobrev Klára korábbi sajtótájékoztatója / Közbeszéd képernyőfelvétel