Belpol

Ez ütős lesz: A DK országos plakátkampányt indít a szociáldemokrata fordulatról

November elején az ország számos pontján kikerültek a Demokratikus Koalíció új óriásplakátjai a szociáldemokrata fordulatról “Európai. Magyar. Szociáldemokrata” felirattal – ezt Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője közölte a Közbeszéddel.

Rónai kiemelte, ezzel a három szóval írható le leginkább az a politika, amit a DK az Orbán-rendszer utáni Magyarország egyetlen igazságos forgatókönyvének gondol. Mint azt elmondta, az egyetlen kormányzóképes alternatíva nem árul zsákbamacskát, szeretnénk minél több emberhez eljuttatni, hogy hazánk legnagyobb ellenzéki közössége szociáldemokrata fordulatot ajánl Magyarországnak. Ennek a része az az 500 óriásplakát, ami november végéig lesz látható az egész országban – írja a DK-s politikus.

Tájékoztatása szerint a DK-sok szociáldemokraták, ezért nem fogadjuk el, hogy az Orbán-rendszer egy szűk milliárdos elitre és hónapról hónapra élő és gürcölő milliókra szakította a magyar társadalmat. Szociáldemokraták vagyunk, ezért nem akarunk olyan Magyarországot, ahol az árak emelkednek, a fizetések és a nyugdíjak értéke viszont folyamatosan csökken, ahol csak annak van jó iskolája és csak az tud gyógyulni, aki ki tudja fizetni saját zsebből – erősítette meg a képviselő.

A DK országos plakátkampányt indít a szociáldemokrata fordulatról
A DK országos plakátkampányt indít a szociáldemokrata fordulatról

A jövővel kapcsolatban elmondta, hogy a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után.

Rónai elmondása szerint ennek része a magánkórházak, magániskolák és a mindenek felett álló milliárdos elit országa helyett igazságos Magyarországot és az emberek államát akarjuk, ami vigyáz ránk.

Hangsúlyozta, hogy Európai béreket és nyugdíjakat, erős állami oktatást, egészségügyet és szociális ellátást akarnak! Csak egy szociáldemokrata, európai Magyarország lehet az Orbán-rendszer alternatívája, ezért dolgozik a Demokratikus Koalíció – áll a Közbeszédnek küldött sajtóanyagban.

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?