Belpol

Dagad a bicskei pedofilbotrány: a DK Novák és Varga megbízóját keresi

Annak ellenére, hogy eseménydús hétvégén vagyunk túl, a pedofilbotrány legfontosabb kérdésére továbbra sem kapott választ az ország: ki utasította Novák Katalint és Varga Juditot arra, hogy adjanak kegyelmet egy pedofilsegítőnek? – tette fel a kérdést sajtótájékoztatóján Barkóczi Balázs, a DK országgyűlési képviselője és oktatási árnyékminisztere.

A Demokratikus Koalíció arra is kíváncsi, hogy ki volt az, akinek Novák Katalin és Varga Judit elhitték, hogy meg tudja védeni őket a következményektől és akinek a szavával nem mertek szembe menni, amikor meghozták ezt az erkölcsileg és politikailag is vállalhatatlan döntést.

A DK szerint az ország választ vár: ki mozgatja a szálakat a pedofilok védangyalaként a háttérben, akinek Novák Katalin és Varga Judit beáldozása sem volt drága egy pedofilsegítő szabadságáért? Ki az, aki ilyen politikai kockázatot is bevállalt azért, hogy kihozzon a börtönből egy pedofilsegítőt? Ha ez megtörténhetett, akkor vajon hány fideszes pedofil jutott már ilyen magas szintű állami védelemhez, mekkora lehet a fideszes pedofilhálózat? – sorolta a kérdéseket Barkóczi.

Hozzátette, hogy az országnak joga van tisztán látni a magyar belpolitika rendszerváltás óta eltelt időszakának leggyomorforgatóbb botrányában, ezért a DK azonnali válaszokat vár a kormánytól.

Fotó: sajtótájékoztató/képernyőfelvétel

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?