Belpol

Bedő Dávid elhunyt kárpátaljai katonák nevét olvasta fel Orbánnak, és megkérdezte, számon kérte-e Putyinon halálukat

Kárpátaljai elesett magyar katonák halálát kérte számon Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese Orbán Viktor miniszterelnökön a Parlamentben az azonnali kérdések órájában – tájékoztatták a Közbeszédet.

A Momentum politikusa felszólalása elején több olyan elhunyt kárpátaljai magyar katona nevét is felolvasta, akiket az oroszok öltek meg az orosz-ukrán háborúban.

„Orosz katonák ölték meg őket, abban a háborúban, amelyet Vlagyimir Putyin indított Ukrajna ellen másfél éve. Az a Putyin, akivel ön a mai napig szoros kapcsolatot ápol, egyetlen uniós vezetőként. Az a Putyin, akivel ön pár hete boldogan, mosolyogva találkozott, tárgyalt, kezet fogott. Mondjuk ki az igazságot: miközben kárpátaljai magyarok esnek el a fronton, ön azzal az emberrel parolázik Kínában, aki felelős a halálukért. Rég nem látott árulás ez”

– mondta felszólalásában Bedő, majd megkérdezte Orbán Viktort, hogy számonkérte-e Putyint ezeknek a magyaroknak a halála miatt, hogy felszólította-e az orosz elnököt a csapatainak Ukrajnából való kivonására-e és tiltakozott-e az ‘56-os hősöket lefasisztázó orosz tankönyv ellen.

A miniszterelnök válaszában terelt, nem tért ki arra, hogy Putyinnak feltette-e ezeket a kérdéseket. Erről Bedő a Facebookon osztott meg videót.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?