Belpol

Az Árnyékkormány szerint a magyarok nyílt elárulása, hogy Orbánék a vendégmunkások alkalmazásához kötnek adókedvezményt

A Miniszterelnöki Kabinetiroda törvényjavaslata szerint a kormány olyan cégeknek adna jelentős adókedvezményt, amelyek legalább 60 százalékban EU-n kívüli vendégmunkásokat alkalmaznak – tájékoztatta a Közbeszédet Varga Ferenc, az Árnyékkormány bér- és munkaügyi árnyékminisztere.

A politikus elmondta, hogy a magyar kormány tehát már nemcsak lehetővé teszi és szervezi a vendégmunkások beáramlását, hanem egyenesen adókedvezménnyel ösztönzi. Kiemelte, a kormány tehát egyre nehezebb helyzet elé állítja azokat a vállalkozásokat, amelyek magyarokat akarnak foglalkoztatni, Orbán Viktor szerint láthatóan nincs szükség a magyar munkaerőre, ha lehet hozni még olcsóbb munkaerőt is az EU-n kívülről.

Az Árnyékkormány szerint a magyarok nyílt elárulása, hogy az Orbán-rendszer kifejezetten a vendégmunkások alkalmazásához köt egy adókedvezményt, így pedig egyre kevésbé éri meg magyarokat foglalkoztatni.

Az Árnyékkormány szerint ennek az ellenkezőjét kell csinálni: meg kell tiltani, hogy azért rúghassanak ki valakit a munkahelyéről, hogy aztán egy EU-n kívüli vendégmunkást vegyenek fel helyette! Szégyen és gyalázat, hogy a saját hazánkban nem éri meg minket foglalkoztatni, mert Orbán Viktor az EU-n kívüli vendégmunkásokat hozta előnyös helyzetbe a magyar munkavállalókkal szemben.

Pártja álláspontját ismertetve Varga közölte: a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány azért készül szociáldemokrata fordulatra, hogy ezt megakadályozzuk, mi, szociáldemokraták, a jólfizetett magyar munkaerőt támogatjuk az alulfizetett vendégmunkával szemben.

Címlapkép: vendégmunkások, fotó: Pixabay

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?