Belföld

A legrosszabbra számít Gyurcsány Ferenc – rendőrségi források alapján erre készülnek Orbánék + VIDEÓ

Gyurcsány Ferenc, egykori miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke Facebook-videójában számolt be arról, hogy a DK rendőrségi forrásai szerint a kormány koncepciós perek tömegére készül ellenzéki politikusokkal szemben, erről a párt sajtóosztálya tájékoztatta a Közbeszédet.

Gyurcsány Ferenc a videóban arról beszélt, hogy a ​​​pedofilbotrányt soha nem látott lejárató kampány fogja követni. “Ha közeledik a választás, a Fidesz a régi megszokott fegyveréhez nyúl. Megpróbálja befeketíteni az ellenfelét, ha kell, akkor koncepciós eljárásokat indít. Az országról mond el sokat, hogy ebben hajlandó közreműködni a rendőrség és az igazságszolgáltatás egy része is” – fogalmazott a DK elnöke, hozzátéve: Varju László és Fekete-Győr András ügye nem az első és nem az utolsó, ezt mondják a még meglévő rendőrségi forrásaink is, hogy iszonyatos a nyomás rajtuk a kormány környezetéből, eljárásokat kell indítaniuk ellenzéki politikusok, kerület-és városvezetők ellen.

​​​​​​A DK elnöke elmondta: “Nem ilyen országot akarunk, ahol az igazságszolgáltatás valójában a hatalom hazug szolgálatába szegődik. Nekünk meg az a dolgunk, hogy megvédjük a hazánkat, a jelölteket, azokat, akiket ártatlanul bemocskolnak”.

Hozzátette: “az ártatlanok számíthatnak ránk, védeni fogjuk őket, akik pedig hatalomban vannak, azoknak világosan megmondjuk: nem engedjük, hogy ártatlanokat, tisztességes embereket, családokat hurcoljanak meg csak azért, mert nem képesek elengedni a hatalmat”.

Címlapkép: Gyurcsány Ferenc/Facebook

Támogasd a Közbeszédet. Köszönjük szépen!

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.