Belpol

Cseh Katalin elérte: az Európai Parlament emelné a közvetlenül lehívható uniós források összegét

Egyetlen magyar tárgyalója volt Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője az EU jövő évi költségvetésének és sikerült elérnie, hogy az Európai Parlamentben a héten elfogadott költségvetés-tervezetben több közvetlenül lehívható EU-s forrás legyen biztosítva az önkormányzatok, civil szervezetek számára – tájékoztatta a Közbeszédet Varsányi Áron, a Momentum Mozgalom szóvivője.

“A költségvetésünk sokkal több, mint pénzügyi terv. Egyben ez a legerősebb eszközünk is arra, hogy előmozdítsuk a közös értékeinket. A jogállamiság tiszteletben tartása a finanszírozás előfeltétele – ebben az EU-nak továbbra is elkötelezettnek kell lennie. Továbbá olyan fontos dolgokra tudunk költeni, mint a nemek közötti egyenlőség, vagy a családon belüli erőszak elleni küzdelem” – kezdi felszólalásában Cseh.

A Momentum politikusa kiemeli: “A költségvetés egyik fontos feladata, hogy támogassa az önkormányzatokat és a civil társadalmat. Ezért van szükség minél több kormánytól független, közvetlen uniós forrásra, és mi továbbra is azért fogunk dolgozni, hogy megkapják ezeket”.

Fotó: Momentum Mozgalom

Támogasd a Közbeszédet. Köszönjük szépen!

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.