Belföld

Gelencsér Ferenc: Az ukrán csatlakozás gáncsolása aljas lépés az élet-halál harcát vívó Ukrajnával és a kárpátaljai magyarsággal szemben

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnök-frakcióvezetője a Facebookon fejtette ki véleményét a heti parlamenti menetrenddel kapcsolatban, amikor is a megfélemlítési törvényről, az ukrán EU-csatlakozás gáncsolásáról és az önkormányzati választások szabályairól is szavaz a Ház – tájékoztatta a Momentum a Közbeszédet.

„Utolsó nagy munkahete lesz az állampárt által törvénygyárrá silányított Országgyűlésnek. A pártállami logika szerint működtetett Országgyűlés már rég nem népképviselet, hanem a kormányzó önkényuralmi akarat képviselője” – kezdi Gelencsér.

A Momentum politikusa szerint a megfélemlítési törvény nem szolgál másra, csak az ellenzék megfélemlítésére és meggyengítésére, a választási törvényt pedig annak ellenére módosíthatja a kormánypárt, hogy megígérte az EU-nak nem teszi azt egy évvel a választásokat megelőzően.

Az ukrán EU-s csatlakozásról Gelencsér elmondta: „Ennek az évekig tartó tárgyalási folyamatnak az indulás pillanatában történő elgáncsolása egy védhetetlen, megmagyarázhatatlan és aljas lépés az élet-halál harcát vívó Ukrajnával és a kárpátaljai magyarsággal szemben.”

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?